MHFA: Eerste hulp bij psychische problemen

Veel personen weten hoe zij eerste hulp moeten bieden bij lichamelijke ongevallen (EHBO), over de omgang en ondersteuning van personen met psychische aandoeningen bestaat er echter nog veel onwetendheid. Mede door dit uitgangspunt werd Mental Health First Aid (MHFA), een psycho-educatie programma voor burgers en (semi-)professionals, in 2000 ontwikkeld in Australië.

Momenteel wordt de cursus in 23 landen ingezet, waaronder in Nederland. Als een van de Geneeskundige Hulpverleningsorganisatie in de Regio (GHOR) biedt Provico sinds 2018 de Nederlandse variant, ‘Eerste hulp bij psychische problemen’, aan in de regio Noord- en Midden-Limburg. We spraken algemeen directeur bij Provico Irene Piets en MHFA-coördinator Noord- en Midden-Limburg Dave Snellen over dit initiatief.

Lees het interview

Eén gedachte over “MHFA: Eerste hulp bij psychische problemen”

  1. Ik hen net het artikel gelezen. Mooi initiatief om mensen/hulpverleners/burgers minder vooroordelend en bang te laten zijn voor mensen met een psychiatrisch ziektebeeld (acute psychiatrie. Ook om kennis te vergroten om bij te kunnen springen/hulp te kunnen verlenen.
    Wat niet terugkomt in het artikel is of wij (POH-GGZ) de cursus ook aangeboden krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *