Samen sterk voor regionale jeugdzorg

De transformatie van het jeugdstelsel in 2015 bracht veel veranderingen met zich mee. Sinds 2015 zijn gemeenten verantwoordelijk om de jeugdzorg te organiseren. Dit wordt gedaan volgens het principe één gezin, één plan, één regisseur. Vanuit Gemeente Peel en Maas zagen steeds meer beroepskrachten en managers dat dit systeem, wat samen was opgebouwd, mankementen vertoonden. Gemeente Peel en Maas wil met de pilot Hendig dat er door gezamenlijke verantwoordelijkheid en efficiënte samenwerking van beroepskrachten, zowel inhoudelijk als financieel, betere hulp op maat wordt geboden aan jeugdigen en ouders.

We spraken initiatiefnemers Han Goes, coördinator gezinscoach bij Gemeente Peel en Maas en Ron Genders, accountmanager sociaal domein bij Gemeente Peel en Maas.

Lees het gehele interview

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *